Typická italská jídla, která musíte ochutnat
Není zřejmě třeba sáhodlouze představovat, jaká všechna jídla jsou pro matičku těstovin a pizzy typická.
Pizza Margherita
Margherita je nejklasičtější pizza, která obsahuje rajčata, mozzarellu, bazalku a olivový olej. Chuť závisí především na kvalitních surovinách, pečlivé přípravě a skvělé peci.
Pasta
V Itálii existují stovky druhů těstovin, a snad tisíce způsobů, jak je připravit. Těstoviny se v Itálii jedí většinou jako první chod a vždy „al dente“, tj. uvařené do poloměkka.
Mozzarella
Mozzarella di bufala je pravděpodobně nejslavnější italský sýr. Avšak ochutnat musíte i další skvosty parmezán, gorgonzolu nebo pecorino.
Arancini
Arancini jsou specialitou sicilské kuchyně, které se jedí po celé Itálii. Jedná se o obalované a osmažené koule připravované z rýže a plněné ragú, sýrem či šunkou.
Cannoli
Plněné trubičky Cannoli vás dostanou do kolen.
Tiramisu
Nejslavnější italský dezert. Při cestování po Itálii zjistíte, že Tiramisu chutná pokaždé jinak.
Gelato
V Itálii na Vás čekají poctivé zmrzliny s intenzivní chutí a vůní.
Řím, kompletní průvodce
Nezapomeňte také prozkoumat město Řím, které je hlavním městem Itálie.
Přejít na průvodce Řím